- yaprak
- 2 su bardağı pirinç
- 3 domates
- 2 yemek kaşığı salça
- tuz, karabiber, nane, pulbiber
- maydanoz
- 1 adet soğan
- zeytinyağı
Soğan ve maydanozumuzu rondodan geçirerek işleme başlıyoruz sonrasında rendelediğimiz domateslerimizi ekliyoruz ardından baharatlar salça ve sıvı yağını koyup güzelce karıştırdıktan sonra sarma işlemine geçiyoruz sarmalar bittikten sonra az miktarda salça ve limon tuzu ile suyu karıştırıp üzrerine döküyoruz yarım saat kadar orta ateşte pişmeye bırakıyoruz sarmaları benim yaptığım gibi dizerseniz hem eş pişmelerini sağlıyosunuz hemde sarmalarınızın dağılmasını engelliyosunuz hepinize afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder