12 Temmuz 2015 Pazar

Yoğurtlu Pazı Kavurması Tarifi


Yoğurtlu Pazı Kavurması İçin Malzemeler :


  • 1 Bağ pazı,
  • 1 büyük boy soğan,
  • 1 domates,
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 1 Tatlı kaşığı salça,
  • Karabiber,
  • Tuz,

Üzeri İçin:

  • Yarım kilo yoğurt,
  • 3 diş sarımsak,
  • 2 Yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 1 çay kaşığı nane,
  • 1 çay kaşığı pul biber.



Yoğurtlu Pazı Kavurması Nasıl Yapılır ?


Pazılarımızı iyice yıkayarak ince ince doğruyoruz.
Soğanımızı soyarak ince ince doğrayıp tencereye alıyoruz.
Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
İçerisine 1 tatlı kaşığı salçayı ilave ediyoruz.
İnce kıyılmış domatesimizi ekliyoruz.
İnce kıyılmış pazılarımızı da ilave edip tuzunu, karabiberini ilave ederek kısık ateşte pazılarımız pişene kadar kavuruyoruz.
Pişen pazılarımızı servis tabağına alıyoruz.
Bu arada sarımsaklarımızı ezerek yoğurtla karıştırıyoruz ve pazılarımızın üzerine yayıyoruz.
Tavada zeytin yağını ısıtarak içerisine pul biber ve nane ekliyoruz.
Bu sosu da yoğurdun üzerine gezdirerek döküyoruz. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder