5 Temmuz 2015 Pazar

Domatesli Bulgur Pilavı



  • 1, 5 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 2 adet Soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 domates
  • 2 yeşil biber
  • sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • tereyağı
  • karabiber


Soğanlar iri iri doğranır. Sarımsak doğranır sıvı yağ ve tereyağında sotelenir. Ardından salça eklenip beraber kavrulur. İri küpler halinde doğranan domatesler eklenir sotelenir. Ardından bulgur eklenir ve 4 çay bardağı su eklenir karabiber eklenip karışıtırılır ve kısık ateşte demlenmeye bırakılır suyunu çektikten sonra 10 dk dinlendirilir ve servis yapilir. Afiyet olsun.
domatesli-bulgur-pilav

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder