12 Temmuz 2015 Pazar

Yoğurt Soslu Tavuk Tarifi


Yoğurt Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler:

  • 8-9 adet tavuk eti(but ve pirzola karışık),
  • 3 diş sarımsak,
  • 1 adet soğan,
  • 2 çorba kaşığı yoğurt,
  • 1 çorba kaşığı biber salçası,
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı,
  • Karabiber,
  • Tuz,
  • Kekik,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı(oda sıcaklığında).

Yoğurt Soslu Tavuk Yapılışı


Soğanı, sarımsağı rendeleyelim.
Geniş bir kaba soğanı, sarımsakları, yoğurdu, biber salçasını, zeytin yağını, karabiberi, tuzu, kekiği ve tereyağını koyup iyice harmanlayalım.

İçine tavuk etlerini ilave edip karıştıralım ve 1-2 saat buzdolabında dinlendirelim.

Daha sonra fırın torbasına dolduralım.( fırın torbasını 1 yemek kaşığı unla unlamayı ve birkaç yerinden delik açmayı unutmayalım)

Yoğurt Soslu Tavuğumuzu önceden ısıtılmış 200° fırında kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder