12 Temmuz 2015 Pazar

Patlıcan Kebabı


Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kıyma(tercihen orta yağlı), 
  • 1 adet kırmızı dolmalık biber, 
  • 3-4 adet sivri yeşil biber, 
  • Yarım soğan, 
  • Pul biber, 
  • Karabiber, 
  • Tuz, 
  • 1,5 kg patlıcan, 
  • 5-6 adet domates. 

Patlıcan Kebabı Yapılışı

Ayrıca kıymalar yanmasın diye birkaç sivri biber daha

Biberleri ve soğanı ince ince doğrayalım ve bir kaba alalım.

Üzerine kıymayı, pul biberi, karabiberi ve tuzu koyup iyice yoğuralım.

Kıymalı harçtan küçük parçalar koparıp yuvarlayalım ve üzerine hafif bastıralım.

Patlıcanları yıkayıp kurulayalım ve belirli aralıklarla dilimleyelim.

Patlıcanların üzerine tuz serpip zeytinyağı gezdirelim ve iyice harmanlayalım.

Tepsiye bir köfte bir dilim domates ve 1 parça patlıcan yerleştirelim.

Önceden ısıtmış 180° fırında patlıcanlar yumuşacık olana dek pişirip servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder