12 Temmuz 2015 Pazar

Patatesli Ev Mantısı Tarifi


Patatesli Ev Mantısı İçin Malzemeler:


Mantı Hamuru İçin:
  • 3 su bardagı un,
  • 1 adet yumurta,
  • 1 tatlı kaşıgı tuz,
  • Su.

İçi İçin:
  • 3-4 haşlanmış patates,
  • 1 büyük soğan,
  • Bir tatlı kaşığı salça,
  • Karabiber,
  • Tuz,
  • Sıvı yağ.

Sosu İçin:
  • Yoğurt,
  • Sarımsak,
  • Kırmızı pul biber,
  • Tereyağı,
  • Kuru nane,
  • Bir tatlı kaşığı salça.

Patatesli Ev Mantısı Yapılışı


Hamuru için; bir kabın içine unu, yumurtayı, unu, gerektiği kadar suyu koyalım ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
Hamurun üzerini nemli bir bez örtelim ve 10-15 dk dinlendirelim.
Dinlenen hamurdan, bezeler koparalım.
Tezgah üzerinde, unlayarak merdane veya oklavayla, ince olacak şekilde açalım.
Açtığımız hamuru düz bir bıçak ile önce enlemesine sonra boylamasına yaklaşık 3-4 cm olacak şekilde keselim.(kare şeklinde olacak)
İçi için; soğanı, patatesi ince ince doğrayalım.
Bir kabın içine soğanı, patatesi, salçayı, karabiberi, sıvı yağı tuzu koyalım ve iyice karıştıralım.
Hazırladığımız hamur parçalarının ortalarına, patatesli harçtan koyalım ve üçgen şekilde kapatalım.
Tepsiyi unlayalım ve hazırladığımız mantıları unlu tepsiye koyalım.
Tencereye su koyup, içine tuz ilave edelim ve suyu kaynatalım.
Mantıları kaynayan suya atalım ve orta ateşte yaklaşık 15 dk pişirelim.
Mantıların açılmamasına dikkat ederek süzgeçle çıkaralım ve ılımasını bekleyelim.
Bir kabın içine yoğurdu, sarımsağı koyup, iyice karıştıralım ve mantımızın üzerine dökelim.
Tavaya tereyağını, salçayı, kırmızı pul biberi, naneyi koyalım ve 1-2 dk kavuralım.
Hazırladığımız karışımı mantının üzerinde gezdirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder