29 Temmuz 2015 Çarşamba

İşkembe Kavurması



  • Önceden temizlenmiş ve haşlanmış İşkembe 4 adet
  • 8 adet domates
  • 8 adet biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tane orta boy soğan
  • Karabiber
  • Tuz
  • 2. 5 yemek kaşığı tereyağı


Soğanı doğrayıp tereyağıyla biraz pişiriyoruz, sonra biberi doğrayıp ekliyoruz, biraz sonra önceden temizlenmiş doğranmış ve haşlanmış işkembleri ekliyoruz, biraz onlar pişerken sarımsaklarını doğrayıp ekliyoruz, en son domatesini ekliyoruz, biberlerin rengi değiştiği zaman domatesi ekledikten sonra karabiberi, tuzu ,diğer baharatları da isteyen seven atabilir pişmeye bırakıyoruz ve afiyet olsun .(ben tencere kullanmadım saç şeklinde ocak üzerinde pişirilen tavalardan kullandım)
iskembe-kavurmasi-500x333

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder