31 Temmuz 2015 Cuma

Köfteli Patlıcan Kebap






  • 3 adet orta boy patlican
  • 5-6 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • bir iki diş sarımsak

koftesi için
  • 150-200 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı dolusu köfte harcı
  • maydanoz

sos için
  • 1 tatlı kaşığı su
  • 1 su bardağı su
  • tuz


Kofteyi hazırlayıp küçük küçük yuvarlak şekil verin. Patlıcanlar küp küp doğranıp tuzlu suda bekletilir. İyice kurulayıp kızartılır. Kızarınca tencereye konulur. Köfte ve biberlerde kızartılır tencereye alınır. üzerine domates ve bir iki diş sarımsak doğranır. Salçalı su yapılıp bökülür. Kaynadıktan sonra on dk pişmesi yeterli olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder