29 Temmuz 2015 Çarşamba

Diyarbakır Usulü Bumbar Dolması (Mumbar)



  • 2 kilo Bumbar
  • Kelle paça ve kibe
  • 1 kilo pirinç
  • 1 çorba kaşığı nane
  • 2 çorba kaşığı kırmızı pul biber
  • Karabiber, tuz

Terbiye Malzemesi:
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı nane
  • 6 diş sarımsak

Not; isteğe göre baharat malzemesi fazla bırakılabilir daha çok acı da yapılabilir.


Bumbarları alırken beyaz olmasına dikkat ediyoruz. Bumbarları ters yüz edip bol su ile güzelce yıkıyoruz. Bıçak yardımıyla üzerinde olan yapışkan şeyleri sıyırıyoruz. Fazla yağlarını kesip atıyoruz. Bağırsakların içerisine su bırakıp diğer taraftan boşaltıyoruz bunu bir kaç defa tekrarlıyoruz. Bir kapta pirinç, nane, pul biber, karabiber ve tuzu karıştırıyoruz. Temizlediğimiz bumbarların ve kibelerin içine hazırladığımız harcı dolduruyoruz. Daha sonra ağızlarını dikiyoruz. Çok doldurmayin ki yumuşak olsun içi iyi pişsin. Bumbarların dış yüzeyini bir kez daha tuzlu suyla yıkadık ki kalıntılar kalmasın diye. Terbiye malzemesinin hepsini bir tencerede karıştırın. Tencerenin içine bumbarları yerleştirin. Bol su bırakıyoruz ki dibi tutmasın. Ayrıca suyu da çok güzel oluyor çorba niyetine ekmeğinizi bandıra bandıra içebilirsiniz.  Afiyet olsun
diyarbakir-usulu-bumbar-dolmasi-mumbar3

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder