İmam Bayıldı Tarifi İçin Malzemeler
1 kg minik patlıcan (veya kemer patlıcanları 2’ye bölün).
İçi İçin:
- 2-3 adet büyük baş soğan (ay şeklinde doğranmış),
- 2-3 diş minik doğranmış sarımsak,
- 2-3 adet küp doğranmış domates,
- Yarım demet maydanoz,
- 1 tatlı kaşığı domates salçası,
- 2 adet kesme şeker,
- Tuz,
- Zeytinyağı,
- Yarım su bardağı sıcak su.
Kızartmak İçin:
Ayçiçek yağı.
İmam Bayıldı Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyup limonlu tuzlu su da 15 dakika bekletelim.
Kızgın ve bol sıvı yağda çok karartmadan kızartalım ve kağıt peçetenin üzerine alalım.
Soğanı ve sarımsakları zeytin yağında 1-2 dakika kavuralım.
Üzerine domatesi, salçayı, şekeri ve tuzu ilave edip domatesler hafif ölene kadar çevirelim.
Sonra ince ince doğradığımız maydanozu ilave edip karıştıralım ve ocaktan alalım.
Harç ılıyınca karınlarını açtığımız patlıcanların içine bolca dolduralım ve yayvan bir tencereye yerleştirelim.
Üzerlerine çok az zeytinyağı gezdirelim.
Daha sonra yarım su bardağı sıcak suyu ilave edelim.
Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alıp 15-20 dakika pişirelim ve soğuk olarak servis yapalım.
Not: 1 gece beklerse daha lezzetli oluyor.
Bu güzel İmam Bayıldı Tarifi‘ni bizimle paylaşan Bizim Evin Aşçısı‘na çok teşekkür ederiz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder