- 5 kişilik için;
- 5 tane dolma biber
- 5 tane domates
- İçi için;
- 1 su bardağı pirinç
- 1 tane soğan
- 3 tane sivri biber
- 1 yemek kaşığı Salça
- 1 tatlı kaşığı nar eşkisi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığının ucuyla tarçın
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
Dolma biberlerimizi temizliyoruz. Domateslerimizi de oyuyoruz ve hazırladığımız iç harçla dolduruyoruz ve kalan harcımızla da yapraklarımızı sarıp güvecimize diziyoruz. Üzerine salçalı ve zeytinyağlı su yapıp döküyoruz ve kısık ateşte pişiriyoruz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder