5 Temmuz 2015 Pazar

Bezelyeli Pirinç Pilavı



  • 1, 5 su bardağı pirinç
  • 1, 5 su bardağı bezelye
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı kaynamış su
  • Tuz


Öncelikle küçük bir tencerede bezelyenizi haşlayın. Haşlanan bezelyeleri süzdürün. Pirincinizi de güzelce yıkayın ve süzdürün. Daha sonra pilav tencerenize bir kaşık tereyağı ile iki kaşık sıvı yağınızı koyun. Yağ kızınca yıkanmış pirinçlerinizi ekleyin ve pirinçler tane tane olana kadar kavurun. Üzerine bezelyelerinizi ekleyin ve 2 dk kadar kavurmaya devam edin. Tuzunuzu göz kararı ekleyin. (bir tatlı kaşığı kadar) 2 su bardağı kaynamış suyunuzu ilave edin. Güzelce karıştırın. Kalan bir kaşık tereyağını da tencerenin tam ortasına koyun ve kapağını kapatın. 15 dk kadar kısık ateşte pişirin. 15 dk sonunda altını kapatın ve 15 dk kadar daha kapağı kapalı dinlendirin. Servise hazır.
bezelyeli-pirinc-pilavi-500x333

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder