27 Temmuz 2015 Pazartesi

Barbunyalı Taze Fasulye



  • 1 kg taze fasulye
  • 250-300 gram barbunya ( önceden haşlanmış )
  • 1 kuru soğan
  • 4 tane domates (rendelenmiş)
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Az tuz
  • Sıvı yağ




Rendelenmiş domatesler ince doğranmış soğan ve sarımsak tencereye konur. Üzerine ayıklanmış yıkanmış fasulye ve barbunya eklenir şekeri tuzu yağı katılır ilkden kaynayana kadar harlı ateşte sonra altı kısılarak pişirilir. Su katmadığımız için kontrol etmenizde yarar var suyu çekmiş ama fasulyeler pişmemişse az su eklenir. Afiyet olsun.
barbunyali-taze-fasulye-500x333

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder