14 Haziran 2015 Pazar

Kaşarlı Sac Kavurma Yapımı

Malzemeler

  • 500 gr et (kuzu tercihen veya dana)
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber, kimyon, kekik

Hazırlanışı



Öncelikle eti kuşbaşı olarak dograyıp düdüklü tencerede 10 dakika kadar haslıyoruz.
Haşladiıktan sonra sac tavasında zeytinyağında etimizi 5 dakika boyunca sürekli karıştırarak kavuruyoruz. Doğranmış soğan, yeşil biber ve sarımsağı da ekleyip yine 5 dakika boyunca kavuruyoruz. Domateslerin kabuklarını soyarak küp küp doğrayıp ete ilave ediyoruz. 5 dakika daha pişirmeye devam ediyoruz. Baharatlarını da ilave edip, bir kaç kez daha karıştırıp altını kapatıyoruz. En son isteğe göre üzerine kaşar peyniri serpiştiriyoruz. Sıcak olarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
kasarlı sac kavurma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder