30 Mart 2016 Çarşamba

Kestane unlu ve çikolatalı muffin

  • 200 g kuvertür bitter çikolata 
  •  50 g teremyağ 
  • 50 g kestane unu 
  •  150 g un 
  •  1 paket kabartma tozu 
  •  1 tutam tuz 
  •  2 yumurta 
  •  70 g pudra şekeri 
  •  100 ml süt
üzeri için
Pudra şekeri

Kestane unlu ve çikolatalı muffin hazırlanışı

Kestane unlu ve çikolatalı muffin: Kuvertür bitter çikolatayı Teremyağ
ı ile beraber benmari usulü eritin. Geniş bir karıştırma kabında unlar, kabartma tozu ve tuzu harmanlayın. Ayrı bir karıştırma kabında yumurtalar ve pudra şekerini şeker tamamen eriyinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Süt ve ılınan çikolatayı ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşene kadar çırpmaya devam edin. Kuru malzemeleri yumurtalı karışıma ilave edip bir spatula yardımıyla karıştırın. Tüm malzeme iyice özdeşleştikten sonra harcı yağladığınız muffin kalıplarına paylaştırın. önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpip servis yapın.Kestane unlu ve çikolatalı muffin artık hazır, afiyet olsun.

Yemek Tarifleri: http://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/kestane-unlu-ve-cikolatali-muffin-13970#ixzz44NfGljDi
Yemek Tari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder