19 Mart 2016 Cumartesi

Antep fıstıklı çatlak kurabiye



Malzemeler: 
  • 300 gram Antep fıstığı tozu
  •  200 gram toz şeker
  •  160 gram hindistan cevizi tozu 
  • 3 yumurtanın akı Pudra şekeri
Antep fıstıklı çatlak kurabiye mi aramıştınız? Türkiye'nin en çok okunan yemek sitesi Hürriyet Aile- Aile Mutfağı, bulabileceğiniz en lezzetli Antep fıstıklı çatlak kurabiyeni sizlere sunuyor! Oya Emerk tarifleri arasında en çok okunan yemek tariflerinden biri olan Antep fıstıklı çatlak kurabiyeni büyük bir keyifle hazırlamanız ve sevdikleriniz ile birlikte afiyetle yemeniz dileğiyle! “Şehr-i Anteb-ı Cihan dünyanın gözbebeği kenttir”, demişler Antep için. Her gittiğimde ya da her araştırdığımda “Mutfağı Zengin” kelimesinin yetersiz kaldığı bir şehir benim için. Başka güzellikleri de var tabii mutfak dışında. Ama ben size şimdi Antep mutfağını ya da şehri anlatmayacağım. Kolay yapabileceğiniz bir kurabiye tarifimi paylaşacağım. Yazıya Gaziantep’le başladım zira Antep deyince de insanın aklına ilk gelen Antep fıstığı bugünkü tarifimin baş malzemesi. Kebaplardan tatlılara birçok yemekte kullanılan bu fıstık tarihte güç ve sağlığın simgesi "Kralların Meyvesi" olarak anılıyor. Hazır sağlık demişken bu tarifte un veya gluten içeren herhangi bir şey olmadığından, ilaç tedavisi olmayan ama çok katı bir diyeti olan Çölyak hastaları için uygunluğunu da belirtmek isterim.

Yazının tamamı: http://www.hurriyetaile.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder