13 Şubat 2016 Cumartesi

Kırpık Yufkalı Muffin Kalıbında Porsiyon Börek



Sos İçin Malzemeler
  1. 2 ad yumurta
  2. 1 su bardağı süt
  3. 1 çay bardağı sıvı yağ
Börek Malzemeleri
  1. 3 yırtık Yufka
  2. 100 gr peynir
  3. 5-6 dal maydanoz
  4. üzerine susam, çörekotu




Kırpık Muffin Börek Yapılışı


İç malzememizi hazırlayalım. Beyaz peyniri ufalayarak kıyılmış maydanoz ekleyelim.
Yufkalarımızı küçük parçalarda kopararak ayrı bir kaba alalım.
Muffin kalıplarımıza Kağıt kalıpları yerleştirerek fırça ile sıvı yağ sürelim.
Sos malzemelerini karıştırıp çırpalım.(yumurta sarımızın birini ayırarak)
Muffin kalıplarına bir sıra kırpık yufka , bir sıra sos , iç malzeme , yufka ve sos şeklinde sıralayalım. Kalan sosa ayırdığımız yumurta sarısını karıştırıp üzerlerine dağıtalım.
Fırınımızı 180 derecede ısıtalım. Böreklerimize susam çörekotu sepeleyerek fırına verelim.
Üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Fırından alıp soğumalarını bekleyelim. Kağıtlardan bu şekilde çabuk çıkacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder