4 Şubat 2016 Perşembe

Ispanaklı Börek



1 paket yufka (6 tane)
3 tane yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
1 şişe soda
Yarım kilo ıspanak
Göz kararı lor peynir
1 su bardağı süt
Damak tadına göre pul biber ve tuz

Ispanaklı Börek Tarifi'nin Yapılışı

Ispanakları yıkıyoruz. İnce İnce doğruyoruz içerisine çökelek biraz pul biber biraz tuz katıp güzelce karıştırıyoruz. Başka bir kapta yumurta, soda ,sıvı yağ ve sütü iyice çırpıyoruz. Tepsiye bir tane yufkayı kenarlarından taşıyacak şekilde yayıyoruz, ikinci yufkayı ortadan ikiye bölüp hazırladığımız harcın içine batırıp böreğin içine gelişi güzel yayıyoruz. Diğer yarısını da aynı şekilde yapıyoruz. Ispanaklı harcın birazını gezdiriyor aynı işlemi ıspanaklı harcı üç kere dökene kadar kadar uyguluyoruz. Dışarıda kalan kısımları içe kapatıp harcı gezdiriyoruz. Bıçakla düzgünce kesip üzerine susam atıp fırına veriyoruz. 220 derecede 25 dakika altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Ispanaklı Börek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder