26 Eylül 2015 Cumartesi

Hünkar Beğendi Tarifi


#
Yarım kg kuşbaşı et
1 kg patlıcan
2 tane soğan
3 tane biber
3 tane domates

Beşamel Sos İçin;
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı tuz


#

Hünkar Beğendi yemeğimiz tam da bayram sofralarına yakışacak güzellikte bir yemek.
Patlıcanları tepsiye dizin ve 180-190 derece ısıtılmış fırında pişirin.
Etler iyice haşlayın. Ben bir saat kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte haşladım.
Soğanları küçük doğrayın ve kavurun.
Biberleri doğrayıp ilave edin.
Domateslerin kabuklarını soyun ve ilave edin.
Tuzunu ve pul biberini ilave edin.
Piştiği zaman altını kapatın.
Beşamel Sos Hazırlanması
Tereyağını eritin.
Unu ilave edin ve kokusu çıkıncaya kadar kavurun.
Sütü ilave edip, çırpma teli ile karıştırın.
Koyu olursa biraz daha süt ilavesi yapın.
Tuzunu, karabiberini varsa çok az nuskat rendesini ekleyin.
Boza kıvamına geldiği zaman, fırında pişirip küçük doğradığınız patlıcanlar ile harmanlayın.
Servis tabağınıza alın.
Ortasını biraz çukurlaştırıp, domates soslu karışımı dökün.
En üste haşlayıp, tereyağı ile biraz kavurduğunuz kuşbaşı etleri koyun.
Hünkar beğendi yemeğiniz hazır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder