- 5-6 adet kültür mantar / champignons
- 1 kutu çiğ krema / sahne
- 250 ml süt
- 500 ml su
- 2 yemek kaşığı un
- 1 sebze bulyonu/ çeşni /gemüsebrühe
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Tereyağ
İlk önce mantarlarımızı yıkayıp küçük küçük küp şeklinde doğruyoruz.Tencereye su, süt, ve çiğ kremamızı boşaltalım. İçine unu koyup karıştıralım.Çorba kaynamadan önce içine sebze bulyon/ çeşniyi, tuz, karabiber ekleyelim ve kaynatalım. Çorbamızı 5-10 dakika kaynatalım.İçine yarım yemek kaşığı tereyağ ekleyelim. Servis ederken üzerine kırmızı biber serpelim. Taze maydanoz ve dereotu ile de servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder