21 Haziran 2015 Pazar

Gerçek Kremalı Mantar Çorbam



  • 5-6 adet kültür mantar / champignons
  • 1 kutu çiğ krema / sahne
  • 250 ml süt
  • 500 ml su
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 sebze bulyonu/ çeşni /gemüsebrühe
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Tereyağ


İlk önce mantarlarımızı yıkayıp küçük küçük küp şeklinde doğruyoruz.Tencereye su, süt, ve çiğ kremamızı boşaltalım. İçine unu koyup karıştıralım.Çorba kaynamadan önce içine sebze bulyon/ çeşniyi, tuz, karabiber ekleyelim ve kaynatalım. Çorbamızı 5-10 dakika kaynatalım.İçine yarım yemek kaşığı tereyağ ekleyelim. Servis ederken üzerine kırmızı biber serpelim. Taze maydanoz ve dereotu ile de servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
kremalimantarcorba

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder