Çilekli Pasta İçin Gerekli olan
Malzemeler;
Malzemeler;
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım SU bardağı CAY
1 yemek kaşığı limon suyu
1 Su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Jöle Için
Yarım kilo çilek
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
Yarım SU bardağı CAY
krema Için
2 paket krema
2 paket krem santi
1 paket labne peyniri
1 paket vanilya
1 paket beyaz çikolata
1 paket bitter çikolata
2 yemek kaşığı damla çikolata
Yarım kilo çilek
1 su bardağı toz şeker
Yarım SU bardağı CAY
1 yemek kaşığı limon suyu
1 Su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Jöle Için
Yarım kilo çilek
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
Yarım SU bardağı CAY
krema Için
2 paket krema
2 paket krem santi
1 paket labne peyniri
1 paket vanilya
1 paket beyaz çikolata
1 paket bitter çikolata
2 yemek kaşığı damla çikolata
Yarım kilo çilek
Hazırlanışı;
Öncelikle pandispanyamızı hazırlıyoruz.
Yumurta sarılarını ettik aklarını ayırıp yumurta aklarını kar gibi olana dek azıcık tuzla çırpıyoruz.
Sarılarına şeker ekleyip krema kıvamına gelene dek çırpıyoruz.
Sonra su, limon suyu, vanilya, kakao, kabartma tozu A.Ş. unu ekleyip güzelce çırpıyoruz.
Yumurta aklarını spatula Yardımı ile yavaş yavaş ekleyerek karıştırıyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz Kelepçeli kalıbımızın yan taraflarını yağlayıp kek karışımını döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecede Kontrollü pişiriyoruz.
Kekimizin üzeri çatlamaması Için su dolu Bir kabı fırının icine yerleştiriyoruz.
Bu arada yarım kilo çilek A.Ş. şekeri tencereye alip kaynatıyoruz.
Kaynayan çilekleri blendırdan geçirmeden geçiriyoruz.
Tekrar ocağa alip pişmeye bırakıyoruz.
Yarım çay bardağı suya 1 tatlı kaşığı nişasta ekleyip karıştırıyoruz.
Ve pişmekte Olan çileklerimize ekliyoruz.
PISEN jölemizi kenara soğumaya ALIYORUZ.
Bu arada krema Mizi hazırlayabiliriz.
Ben 2 Ayrı krema kullandım.
Hem beyaz çikolatalı hem kakaolu.
2 paket krema Mizi 2 paket krem santi ile çırpıyoruz.
1 paket labne peyniri ekliyoruz.
Tekrar çırpıyoruz.
Kremayı ikiye bölüyoruz.
Beyaz çikolatayı benmari usulü eritip krema ya ekleyip karıştırıyoruz.
Acı çikolatayı da benmari usulü eritip Diğer krema ya ekleyip çırpıyoruz.
kremalarımız hazır, Ve.
Pandispanyamızı 3 parça olacak sekilde kesiyoruz.
Kelepçenin içerisine ilk kekimizi yerleştiriyoruz.
Ilk parçanın Üzerine çilek jölemizi sürüyoruz
Beyaz krema Mizi ekleyip 2. Kekimizi koyuyoruz.
Üzerine kakaolu kremanın hepsini şurup damla çikolata ekliyoruz.
Ve 3. Kekimizi koyup Üzerine beyaz kremanın hepsini döküyoruz.
Üzerini çileklerle süsleyip buzdolabına kaldırıyoruz.
az 4-5 saat dinlendiriyoruz tr.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder