21 Haziran 2015 Pazar

Şakşuka


  • 5-6 yeşil biber
  • 2 tane soyulmuş domates
  • 1 soğan
  • 4 patlıcan
  • 1 kaşık salça
  • 1 bardak su
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı şeker biraz fazlası tuz
  • Baharatlar
#

İlk önce patlıcanları soyuyoruz orta büyüklükte küp küp kesip tuzlu suda 20 dk bekletiyoruz. Onlar beklerken diğer malzemeleri julyen doğruyoruz. 20 dk bekleyen patlıcanımızı kızartıyoruz ve tabağa alıyoruz. Diğer tarafta tavamıza az yağmızı soğanımızı ve biberi koyuyoruz ve kavuruyoruz sırasıyla domates, salça, sarımsak ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz bir bardak suyumuzu ilave edip suyu çekene kadar ocaktan almıyoruz. Daha sonra kızarttığımız patlıcanın üstüne döküyoruz ve sarımsaklı yoğurtla süsleyip üzerine maydanoz serpiyoruz. Afiyet olsun ben ilk kez yapmama rağmen mükemmel bir tadı var :)
saksuka

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder